Bent u garagist, carrossier, handelaar in voertuigen …? Dan kan u tussen 1 oktober en 31 december 2019 een BTW-attest aanvragen voor de hernieuwing van de commerciële nummerplaten

Gepubliceerd op 10 september 2019 om 19:32

Heeft u commerciële nummerplaten (handelaarsplaten of proefrittenplaten)? Vanaf 1 oktober 2019 kan u opnieuw een BTW-attest aanvragen om ze te verlengen. Daarvoor hoeft u enkel het aanvraagformulier in te vullen en te bezorgen aan het bevoegd administratie kantoor.. 

De commerciële platen worden in 2 categorieën opgesplitst: de handelaarsplaten en de proefrittenplaten, bedoeld voor gebruik door professionals in de automobielsector. De geldigheid van een commerciële plaat is 1 jaar (tot en met 31 december) en moet ieder jaar hernieuwd worden.

Verantwoordingsstukken

Handelaarsplaten

Voor de hernieuwing van handelaarsplaten moet u voor elk gevraagd BTW-attest op jaarbasis 12 voertuigen verkocht hebben aan eindgebruikers. U moet bij uw aanvraag tot hernieuwing een kopie van die verkoopfacturen toevoegen.

Voortaan tellen ook de verkopen van voertuigen naar het buitenland (zoals uitvoer en intracommunautaire leveringen) mee om te bepalen of u minstens 12 voertuigen per jaar verkocht heeft.

Proefrittenplaten 

Voor de hernieuwing van proefrittenplaten zijn geen verantwoordingsstukken nodig.

 

BTW aanvraagformulier proefrittenplaat.pdf

BTW aanvraagformulier handelaarsplaat.pdf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.