Corona: Afbouw en opstart van fase 2; Contactberoepen (kappers, schoonheidsspecialisten, ...) en markten mogen terug heropstarten vanaf 18/05 - UPDATE 13/05/2020

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 21:07

Vandaag, woensdag 13 mei, is de Nationale Veiligheidsraad (NVR) uitgebreid met de ministers-presidenten bijeengekomen. De NVR heeft op basis van het verslag van de experts van de GEES beslist om vanaf 18 mei fase 2 van het afbouwplan op te starten.

In deze fase is beslist dat de contactberoepen hun activiteit kunnen hernemen, onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten ze werken op afspraak, een mondmasker of mondneusbescherming dragen (personeel en klanten) en moeten ze de veiligheidsafstand tussen de klanten respecteren. Het gaat hier over kappers, schoonheidssalons, niet-medische pedicurezaken, nagelsalons en tatoeage- en piercingsalons.

Privésauna's, wellnesscentra, visagistes, fitness- en sportcentra, ... vallen niet onder deze fase van heropening. 

Verder mogen er – met instemming van de lokale overheden - opnieuw markten worden georganiseerd. Die markten mogen maximaal 50 kramen hebben, er moet een circulatieplan worden opgesteld en de veiligheidsafstand moet altijd gerespecteerd worden. Het dragen van een masker of mondneusbescherming is verplicht voor de marktkramers en hun personeel en wordt ook voor klanten sterk aanbevolen.

Musea, culturele bezienswaardigheden en dierentuinen mogen eveneens heropenen op voorwaarde dat ze werken met een online of telefonisch ticketsysteem om zo een toeloop te vermijden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.