Tax-On-Web geopend

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 11:24

Sinds deze week heeft FOD Financiën de online toepassing Tax-On-Web geopend om de aangiften personenbelasting voor inkomstenjaar 2018 - aanslagjaar 2019 in te dienen. Mogelijks heeft u hiervan reeds deze week een mail ontvangen van de FOD Financiën met de melding “Uw belastingaangifte is nu beschikbaar in Tax-on-web”.

 

Hoe heeft u toegang?

 

Hiervoor opent u Tax-on-web via MyMinfin, uw online fiscaal portaal. Na aanmelding in MyMinfin kunt u niet alleen uw doorklikken om uw Tax-On-Web aangifte in te dienen (Onthaal > Mijn aangifte en mijn belastingen > Mijn aangifte / Mijn voorstel van vereenvoudigde aangifte (Tax-on-web)), maar ook uw documenten raadplegen en bepaalde wijzigingen aanbrengen.

De online toepassing werd ook dit jaar opnieuw grondig vernieuwd. Het ziet er niet alleen beter uit, het werkt ook een pak efficiënter. Sinds kort kunt u bvb. ook de notariële aktes erin terugvinden.

 

Hoe en wanneer moet u de aangifte ten laatste indienen? 

 

 • op papier: ten laatste op 28 juni 2019. 
 • via Tax-on-web: u hebt hiervoor tijd tot 11 juli 2019 (zonder mandataris) 
  • U ontvangt een voorstel van vereenvoudigde aangifte.
  • Gaat u akkoord met het voorstel? Dan moet u verder niets doen.
  • Gaat u niet akkoord met het voorstel en dient u de aanpassingen in via het papieren antwoordformulier? Dan moet dit ten laatste op 28 juni 2019 doen.
  • Gaat u niet akkoord met het voorstel en dient u aanpassingen in via Tax-on-web? Dan heeft u hiervoor tijd tot 11 juli 2019. 
 • Uw mandataris kan uw aangifte indienen via Tax-on-web tot en met 24 oktober 2019. 

 

Heeft u vragen of hulp nodig voor het invullen van uw aangifte personenbelasting? Neem volledig vrijblijvend contact op met Accounting On The Road en we helpen u graag verder.

 

Nuttige links:

 

Myminfin

Nieuwsbrief FOD

 

Reactie plaatsen

Reacties

Riochard Verroens
3 jaar geleden

graag op papier AUB ben 77 j kan niet inloggen